Policie nyní hledá ženu, která Amy zavolala záchranku. Vyšetřovatelé předpokládají, že mohla být ze zpěvačkou i v době její smrti. Po tajemné ženě ale jako by se slehla zem.

Na co britská ikona zemřela? To není zatím na sto procent jisté. Ale je vysoce pravděpodobné, že se předávkovala. Přesně tak zatím hovoří všechny hlasy, které o smrti zpěvačky něco ví. Jeden z policistů prý uvedl, že poslední kapkou bylo obrovské množství extáze.

Zpěvačka si v pátek nakoupila velké množství drog, při "nákupu" ji vidělo množství svědků. Mezi drogami nechyběl kokain, ketamin a extáze. Hovoří se i o heroinu. Chtěla tak svůj život dobrovolně ukončit a napadobit svůj vzor Janis Joplin? Nebo chtěla jen zapomenout na trápení s milencem Regem?

Už v roce 2008 o ní její matka Janis řekla, že zemře předčasně: "Nedivila bych, kdyby to bylo ještě tento rok." Amy se ale vydržela ničit další tři roky...

Milovali ji, nebo nenáviděli, ale lhostejná nikomu nebyla

Amy měla talent od přírody a hlas jako bohyně. Lidé slavnou Britku buď nekriticky zbožňovali, nebo jí opovrhovali. Pro jedny byla nedotknutelná zpěvačka, nositelka cen Grammy a hudební idol. Jiní v ní viděli jen potetovanou agresivní feťačku s lahví v jedné a s cigaretou v druhé ruce. Když zemřela, tak se o ní na Twitteru během několika minut ale bavilo 20 milionů lidí...

Britský deník Daily Mail uvedl, že jejího otce v době smrti přepravovalo letadlo na jazzový festival do New Yorku, a proto se o tragické události pravděpodobně dozvěděl až později. Amy Winehouse se veřejně ukázala ještě v tomto týdnu, když na hudebním vystoupení v Londýně doprovázela  kmotřenkou Dionne Bromfield (14). Podle svědků byl ale její výkon katastrofální.

Poslední, kdo viděl Amy v sobotu živou, mohl být její přítel kontroverzní režisér Reg Traviss. Sousedi ho viděli, jak vstupuje do jejího domu.

Video
Video se připravuje ...

Amy Winehouse na svém posledním vystoupení s kmotřenkou Dionne Bromfield /YouTube/

Video
Video se připravuje ...

Amy Winehouse – Rehab /YouTube/

Video
Video se připravuje ...

Fanouškovská pocta zesnulé Amy Winehouse /YouTube/

Amy se začala seznamovat s muzikou od svých 13 let, když dostala kytaru. Za svůj život vydala celkem 12 alb, úspěch slavila například s deskou Black to Black, která jí vynesla pět prestižních hudebních cen Grammy.

Do povědomí veřejnosti vstoupily také četné skandály populární zpěvačky spojené s drogami. Kvůli těm na nějaký čas musela být v nemocnici. Sama přiznala deprese a sklony k sebepoškozování...

Fotogalerie
44 fotografií

Amy, Morrison, Joplin, Cobain a Hendrix  - smrt v 27 letech

Příběh Amy Winehouse, kterou proslavila píseň Rehab, nápadně připomíná Janis Joplin, blues-rockovou zpěvačku, průkopnici sólových rockových interpretek v 60. letech minulého století.

Mladá, nespoutaná Amy, hudebnice s obrovským talentem, dokázala debutem Frank a následně albem Back to Black pobláznit davy. Janis se ve 27 letech opilá předávkovala heroinem, co "vyvedla" Amy?

V sedmadvaceti letech odešeli i král grunge Kurt Cobain, kytarový kouzelník Jimi Hendrix nebo zpěvák skupiny Doors Jim Morrison. Amy se tak dostala do prokletého klubu. Svým životem, genialitou i smrtí se dá říct, že právem...