Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Žena (58) trpí od dětství bizarní poruchou: Chce žít jako postižená!

Autor: shp - 
19. července 2013
07:20

Odmalička věděla, že je jiná než ostatní. Ve čtyřech letech chtěla nosit ortézy na nohách jako její teta. Během dospívání si několikrát pokusila ublížit tak, aby nemohla chodit. Chloe Jennings-White (58) z amerického Utahu je fyzicky zdravá, ale přesto je žije nejradši v kolečkovém křesle.

Chloe trpí od dětství poruchou tělesné integrity, zkráceně BIID (body integrity identity disorder). Už ve čtyřech letech si uvědomila, že chce žít jako postižená. Toužila po kovových ortézách, které nosila její teta na nohách, když se zranila při lyžování. Život se stal pro malou Chloe i její rodiče těžkým bojem.

Sama se chtěla zranit

„Chtěla jsem je také. Pořád jsem se zajímala o to, proč je nepotřebuju a cítila jsem, že je něco špatně, když je nemám,“ vzpomíná Chloe na dobu, kdy jí byly čtyři roky. Když jí bylo 9 let, pokusila se osud vzít do vlastních rukou a na kole záměrně spadla z výšky 1,2 metru. „Chtěla jsem jen, aby mi přestaly fungovat nohy, ale mohla jsem si zranit krk nebo se zabít,“ vzpomíná dnes žena.

Na kontroverzní operaci nemá

I dnes má ale podobné choutky. „Lyžuji hodně agresivně, rodina má o mě strach,“ říká žena, která nejraději nosí ortézy nebo jezdí na kolečkovém křesle, i když je zcela zdravá. Před lety dokonce našla za mořem doktory, kteří by jí k zmrzačení nohou pomohli operací. Zákrok za bezmála půl milionu korun si ale finančně nemohla dovolit.

Nikdy bych nelitovala, kdybych nemohla chodit

„Nikdy si ho nejspíš nebudu moci dovolit. Ale uvnitř sebe vím, že kdybych mohla, tak bych nikdy nelitovala,“ řekla Chloe kontroverzním lékařům. Ti by jí z těla vyňali některé šlachy a svaly, aby nemohla chodit.

adelinda ( 27. září 2013 16:31 )

a hned by se to vyřešilo

bleskla ( 19. července 2013 15:48 )

tahle pí..a je výsměch všem lidem kteří na tom kolečkovém křesle sedět musí.psychiatra

bluedream ( 19. července 2013 12:36 )

aby se ti to nesplnilo! Buď opatrná na své přání, vyslovené ze závistl a zášti.

jana999 ( 19. července 2013 10:46 )

no za chvíli bude takových lidí hodně, mají se lépe než zdraví, kteří přijdou o práci, vidím to v Praze u jedličkárny, každý má pěkný žihadlo, asistenta, kterýho komanduje, taky bych byla radši na tom vozíku než jim dělala asistenta

dzambulbartacek ( 19. července 2013 09:27 )

Džambulka II.

Zobrazit celou diskusi